onsdag 29 februari 2012

Gravid fika dejt

Jag åkte hem till min höggravida kollega Anna efter jobbet och fikade idag. Vi hade så mycket att babbla och ventilera om att jag höll på att glömma bort parkeringstiden! När jag kom hem så var Jontes mamma Lotta hemma hos oss med en bukett tulpaner och lagade kyckling och pasta till oss, så gullig! För övrigt så har jag mycket som snurrar i huvudet och är allmänt förvirrad just nu... Uppdaterar mer imorgon! Tillbringade kvällen med att titta på Cicci när hon hopptränade Chili ute i Viksta, duktiga som vanligt!

Fina Anna och fina tulpaner!






tisdag 28 februari 2012

Boa!!!

Åh vad jag bara vill boa, förbereda mig och pyssla inför vad som komma skall!!! Jag har iallafall sköna lediga eftermiddagar att spendera med mig själv månaden ut. I april tar jag semester och är helt ledig. Det känns viktigt att kunna ta tillvara på vila och egentid nu innan bebisen kommer och mina dagar är fullspäckade med roligheter och "kompisträffar"! Men jag ska vila mycket också, jag lovar :) När det är svårt att sova och lediga stunder så läser jag den här boken!





måndag 27 februari 2012

Sängkläder!

Snälla Emma har dumpat en kasse full med jättefina sängkläder och världens finaste Spjälskydd med spöket Laban på till mig som vi kan göra fint i nya spjälsängen med. Ska man ha ett fint Spjälskydd så får man pröjsa runt 600kr så jag tackar hjärtligt och tar emot!





Läkarbesök

Imorse var jag till läkaren för att prata om mina sammandragningar. Hon sjukskrev mig på 50 procent så nu ska jag jobba halvtid månaden ut. Känns som att det är det jag kommer orka med efter dessa sömnlösa nätter och bök i magen av en livlig bebis... Kommer i huvudsak att jobba mellan 9-13, känns bra!



söndag 26 februari 2012

Långpromenad i solen!

Jag har haft en helt ledig och oplanerad söndag. Skönt! Slappade hemma på förmiddagen och lämnade sedan min bakfulla sambo och åkte hem till Michaela i Sätuna för att ta en promenad med henne och Collin i det fina vädret. 1,5 timme var vi ute och gick och sen var det två trötta gravida tjejer som unnade sig varsin kopp te och wienerbröd i värmen innan jag åkte hem. Så mysigt att få umgås och prata bebis tillsammans med någon i samma "sits". Och så fick jag sniffa lite lantluft också! Nu har jag tagit ett varmt bad och inväntar allt bra som går på tv ikväll!

Härlig promenad med trevligt sällskap.






8 veckor kvar!

Idag (26/2) är det exakt 2 månader, 8 veckor kvar till BF. Jösses vad tiden går fort.





lördag 25 februari 2012

Målar!

Hemma på Swedenborgsgstan ägnas förmiddagen åt målning av barnrummet! Alla väggar är klara och karmarna ska målas vita. Heja oss!!!








fredag 24 februari 2012

Lyx!

Vilken fantastisk sambo jag har!! Jonte hade varit och handlat på Ica maxi efter jobbet idag och jag fick stränga order om att INTE titta in i kylen när jag kom hem. Sagt och gjort så slängde jag på mig ridkläderna och åkte iväg till stallet. Undrade såklart vad det var för gott som han tänkt bjuda på när jag kom hem! Tog ett pass på Chili i ridhuset. Tack Gud för att man kan stå i lätt sits och galoppera :) Då går det hur lätt som helst. Var hemma igen vid 8 och då bjöd Jonte på "Jensens" fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås. Snacka om lyxigt att bli upp passad såhär när man känner sig trött och mör efter en dag med jobb och ridning! Nu ska vi äta lösviktsgodis och kolla på film från datorn. Man kan ha det sämre!

Jag älskar dig så mycket mitt hjärta!



torsdag 23 februari 2012

Shoppat spjälsäng!

Hämtade upp Jonte efter jobbet idag och mötte upp Hasse och Lotta på Ikea för att köpa spjälsäng! Nu är det bara lite Spjälskydd, påslakan, inredning till rummet och lite mer kläder till lillen som fattas. Sen börjar vi känna oss klara :) Nu är jag trött och tänker slumra en stund på soffan.


Den här spjälsängen blev det.



tisdag 21 februari 2012

Föräldrakurs

Idag har jag och Jonte varit på första föräldrakursen. Intressant och nyttigt att träffa andra gravida par som ska ha barn samtidigt som oss. Barnmorskan tog upp mycket bra saker kring förlossning och förberedelser och så fick vi prata och ventilera i grupper. Jätterolig förmiddag, längtar redan till nästa gång som blir nästa fredag 2/3! Kvällen har spenderats i stallet. Chili har vaccinerats och så motionerade vi en stund i ridhuset.



Överaskning!




Jonte möttes av det här när han kom hem från jobbet idag. Det är ju fettisdagen idag och t.o.m jag tänkte trycka en semla! Det ni :)

måndag 20 februari 2012

Middagsdejt!

Jag har varit nere på stan ikväll och umgåtts med min fina barndomsvän Emma. Hon kom med den brilljanta iden att träffas och äta på Plock, sagt och gjort så hamnade vi där och beställde in en massa goda smårätter att äta samtidigt som vi pratade om allt. Jättemysigt att träffas såhär en vardagskväll. Imorgon ska jag och Jonte på föräldrakurs. Ska bli intressant! På återseende!









söndag 19 februari 2012

städar och poppar Robyn



Jonte har åkt långväga på match i Mora idag och kommer hem sent inatt så jag får sysselsätta mig här hemma själv på bästa sätt. Har storstädat och fejjat i lägenheten hela förmiddagen med den här popdängan i bakgrunden, då går det lätt. Robyn är het! Ska åka till stallet senare i eftermiddag och umgås lite med pappa tänkte jag.

lördag 18 februari 2012

Mmm wienerbröd!

Jag tror att jag har fått dille på wienerbröd :) köpte med mig hem från stallet som jag har avnjutit med varm choklad nu efter middagen. Hann ut till stallet och ta en ridtur i snön på Chili innan busvädret kom, skönt! Nu ska jag ta en dusch. Ikväll blir det melodifestivalen.





Målat!

Så, nu har vi målat väggarna i barnrummet! Färgen heter Cuban Brown och med lite snygg färg på tillbehören samt möbler och gosedjur så tror jag att det kan bli riktigt fint där inne. Fortsättning följer...









fredag 17 februari 2012

Kolla magen!!!

Ett par gånger varje dag så lägger sig bebisen på det här viset i magen på höger sida. Är det en rumpa eller huvud som sticker upp? Ser helt sjukt ut!!! Var tvungen att fånga det på bild!





Shoppat

Jonte och jag har varit ute på shoppingrunda tillsammans i eftermiddag. Färg, skötbord och nya mammajeans till mig är inhandlat. Imorgon ska det målas barnrum! Jag längtar, och hoppas att det blir fint! Vi tog en mysig fika på Barista när vi var på Gränby också och handlade lite fredagsgott på Coop. Nu ska det bli kycklingsallad, vindruvor och hyrfilm. Myyys!

Ännu en grej avprickat från "att handla till bebis listan"






torsdag 16 februari 2012

Snöuteritt och mysig kväll

Jag har haft en jättebra dag! Slutade jobba kl 13 och åkte till stallet för uteritt i snön tillsammans med Evelina och Primus. Vi tog en långis till skogen och Chili höll sig i skinnet och var riktigt lugn! Han kanske var trött sen hoppträningen med Cicci igår :) kunde då såklart inte låta bli att ta en liten galopp på hemvägen. Härligt i djupsnö! Väl klar med allt i stallet så stannade jag och hälsade på Michaela. Vi fikade gott ( hon hade gjort en grymt god fruktsallad) och vi pratade en massa "bebis". Timmarna flög iväg som vanligt och jag var inte hemma förrän efter 21 igen! Supertrevligt!


Michaela har en jättefin hund som heter Collin.






tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag

Vilken skillnad det var att sluta 14.30 istället för 16.30 idag. Det känns skönt med lite kortare dagar och lite mer tid att vila och rå om sig själv. Längtar mer och mer efter att få vara mammaledig nu! Det är alla hjärtans dag idag och jag och Jonte har kommit överens om att inte göra så stor affär av den dagen- och så kommer karln hem med jordens största blom bukett och en jättefin mammatröja till mig! Han tyckte att jag skulle ha det när jag är gravid och allt! Han är verkligen den mest omtänksamma och kärleksfulla kille jag träffat! Älskar honom så oerhört mycket! Själv hade jag lite brist på fantasi :( men gjorde iallafall en god middag till oss bestående av kycklingfilé, ris, paprika och chili sås och vitlöksbsguetter. Lite vardagslyx och mys tillsammans iallafall. På kvällen traskade jag över till mormor med tulpaner och wienerbröd och hälsade på. Det var uppskattat!











måndag 13 februari 2012

Förlossningsbesök 2

Idag har jag varit på förlossningen för andra gången så nu börjar Jonte och jag att känna oss riktigt hemma i miljön där tills det är dags "på riktigt"! Jag har ju haft så mycket sammandragningar, sovit dåligt och mått piss i helgen så jag ringde förlossningen idag och fick åka in och bli undersökt! Dom är verkligen helt underbara där och man känner sig sååå omhändertagen! Bebisen är pigg och väldigt livlig, sparkar och far runt mycket, allt såg bra ut men jag har blivit sjukskriven 25 procent i två veckor till 27/2 när jag har min läkartid på vårdcentralen. Det känns skönt då det är grymt jobbigt att jobba med så här mycket sammandragningar hela tiden.... Det är tufft och stressigt att jobba på förskola och jag mäktar inte med att jobba heltid just nu...
Annars är läget under kontroll- har varit i stallet med pappa på kvällen och longerat fina Chili.

lördag 11 februari 2012

Sammandragningar...

Jag har haft en sömnlös natt och en massa sammandragningar, bök och ont i magen. Har känt mig matt och svag och haft en allmänt jobbig dag :( Mamma och pappa kom på förmiddagen och pappa hade med sig verktygslådan och hjälpte oss att snickra i barnrummet. Jag och mamma tog en liten sväng till Gränby centrum medans Jonte och pappa snickrade hemma. Har iallafall fått i mig lite fläskfilé och potatiskroketter och tittat på melodifestivalen nu på kvällen och nu hoppas jag för allt i världen att jag får sova inatt och att jag är piggare imorgon... Det är värdelöst att må såhär när det är helg och allt.

Barnrummet börjar att ta fart! Nu är det bara spackling, målning och inredning kvar.








fredag 10 februari 2012

Underbara fredag

Imorse var jag till barnmorskan, pratade om hur jag mådde, bokade nya tider + läkarbesök och mätte mage och lyssnade på hjärtljud. 150 slag och 25,5 cm. Det är en pigg och livlig sak där inne sa barnmorskan! Åkte och jobbade till kl 13 sen, alldeles lagom lång dag att jobba en fredag! Så borde man ha det varje vecka. Efter jobbet åkte jag ut till stallet för uteritt i fina vintervädret tillsammans med Ida och Evelina. Vilken fredagslycka! Det är lite småroligt att " den gravida" rider på den vildaste hästen! Chili är pigg och tar ut sin energi genom bockar och bus när han får komma ut. Men jag känner mig trygg där uppe ändå! Roligt hade vi :) Kröp ner i ett varmt bad när jag kom hem och nu blir det pizza och fredagsmys med Jonte.





torsdag 9 februari 2012

V.30




Har gått in i v30 nu och börjar känna mig rejält rund om magen. Den lilla sparkar mycket och nu syns det på magen när den vänder sig, häftigt! Kan inte fatta att det bara är drygt 2 månader kvar innan vi får veta vad som finns där inne. Vi längtar sååååå!!!

Trevligt fikasällskap!

Idag var det min tur att stå för fikat då jag bjudit hem Michaela som jag hälsade på i Sätuna förra veckan. Hon hade satt "fikaribban" högt så jag kunde ju absolut inte vara sämre! Jag bjöd på hallon och jordgubbar med vit choklad i ugn och glass till och så njöt vi av varsin kopp te och en massa gravidprat! Vi ska absolut fortsätta att träffas regelbundet! Nu ska jag dra fram dammsugaren och göra rent och fint här hemma. Imorgon har jag kortfredag på jobbet och så ska jag till barnmorskan på morgonen. Det kommer att bli en bra dag :)


tisdag 7 februari 2012

Järn

Det är extra viktigt att man får i sig järn när man är gravid, genom att äta järnberikad mat som te.x spenat, kokta grönsaker, leverpastej och blodpudding. Jag är väl inget större fan av något av det men till kvällsmiddag idag har jag faktiskt ätit blodpudding med lingonsylt, inte alls så tokigt! Känner mig duktig och hoppas att kroppen mår bra! Jag har varit i stallet med mamma ikväll och nu är jag trött efter ett 40 minuters ridpass i ridhuset. Jag försöker trimma på så gott jag kan. Det är mysigt att få vara med Chili iallafall. Han kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat även när bebis kommer!

Ökat järnvärdet- ätit blodpudding!



måndag 6 februari 2012

Familjen Annorlunda

Ny vecka, nya tag. Veckan började med en lång dag på jobbet, stängning och mattecirkel till kl 19. Nu ligger jag i soffan och tittar på Familjen Annorlunda som har börjat igen. Jösses vilken stress med 10 ungar. Känns lagom att börja med 1. Går snart in i v 30 och då är det bara 10 veckor kvar, HJÄLP!! Lilla pyret sparkar och bökar för fullt där inne.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 4 februari 2012

Middagsbjudning

Jag och Jonte har varit "vuxna" och bjudit på middag ikväll. Vi hade inte träffat Linn och Erik sen i somras och dom har nyligen förlovat sig, så vi lagade mat och bjöd över dom på middag ikväll. Superlyckat och jättetrevligt. Maten blev jättegod och vi har tittat på bilder från Linn och Eriks Thailandresa b.l.a. Vi är nu två trötta men nöjda middagsvärdar som kryper i säng- i hopp om mildare - grader imorgon.. -17 ute nu... Burr....





Lilla Kronblom

Jonathan kallades för Kronblom när han föddes och själv såg jag ut som en shimpans! Undra hur vår lilla bebis kommer att se ut!


Jonathan 1 år



fredag 3 februari 2012

Egen glass

Jag blev tipsad om ett enkelt sätt att göra egen glass. Vispa vaniljvisp och ha i te.x nonstop eller hallon, Låt stå i frysen ett tag och sen är det färdigt att ätas! Jag testade ikväll och det blev supergott. Enkel och god efterätt!

Kvällens fredagsmys bestod alltså av egen glass och hyrfilm. Bäst att mysa ner sig när vinterkylan slagit till.




torsdag 2 februari 2012

Roligheter!

Dålig uppdatering av mig här i veckan... Men jag har haft en massa roligt för mig! Igår träffade jag Linnea på stan. Vi strosade runt i lite affärer och fikade på Café Årummet, mysigt. För några veckor sedan när jag var på mitt träff på vårdcentralen så träffade jag en gammal bekant ( hon är från Björklinge och vi har ridit tillsammans i Bälinge för många år sen) Spontan och social som jag är så tog jag kontakt med henne via Eniro för att jag tyckte att det vore roligt att träffas eftersom båda är gravida. Michaela blev jätteglad och bjöd hem mig på fika, så idag har jag varit hos henne och hälsat på i huset hon bor i som ligger i Sätuna på vägen till stallet. Hon hade gjort jättemysigt och bjöd på baguetter med en massa gott pålägg, varm choklad och jättegod paj. Vi bubblade gravidprat i flera timmar och kom fram till att vi har en hel massa gemensamt! Roligt att knyta nya kontakter och nyttigt att ventilera med fler som ska ha barn nästan samtidigt. Vi kommer absolut att fortsätta träffas! Det var en väldigt trevlig kväll som bara försvann. Kl är 22 och jag ska krypa ner i sängen alldeles ensam :( Jonte är på mässa i Borlänge och kommer hem imorgon.

Blir rörd av folk som är såhär duktiga i köket...